59ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ...
 
... ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ
 
Οι αρχαίοι `Ελληνες
ήταν ο βασικότερος παράγοντας για την ανάπτυξη του πολιτισμού όλων των λαών.
 
 
  Πολιτισμός.`Ετσι ονομάζονταν οι προσπάθειες του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή αλλά και η πρόοδος του στις τέχνες και στις επιστήμες. Οι πρώτοι πολιτισμοί είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα που κάνει η ανθρωπότητα στο χώρο της ιστορίας. Οι μεσογειακοί λαοί βοήθησαν στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Οι λαοί αυτοί ανακάλυψαν τη γραφή, αναπτύξανε τη γεωμετρία, την αριθμητική, την αστρονομία, την ιατρική, την αρχιτεκτονική και άλλες επιστήμες.
Υπάρχουν πολλών ειδών πολιτισμοί όπως Μινωικός, Κυκλαδικός και άλλοι, μέσα απο τους οποίους βλέπουμε το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
  Οι αρχαίοι `Ελληνες είναι εκείνοι που ανακάλυψαν διάφορες μεγάλες και σημαντικές εφευρέσεις. Με τους πολέμους όμως δημιουργήθηκαν καταστροφές με αποτέλεσμα πολλές απο αυτές τις εφευρέσεις να χαθούν.
  Στη σημερινή εποχή οι αρχαιολόγοι ψάχνουν να βρούν τέτοια πράγματα απο την αρχαιότητα. `Ενας τέτοιος μηχανισμός βρέθηκε στα Αντικύθηρα το 1902. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται απο 29 γρανάζια σε διάφορα μεγέθη. Τον μηχανισμό τον μελέτησαν δύο πυρηνικοί φυσικοί. Μάθαμε ότι ο μηχανισμός ήταν ένα αστρονομικό όργανο που προσδιόριζε τις κινήσεις του ήλιου και της σελήνης. Κατασκευάστηκε στη Ρόδο και η αξία του είναι ανυπολόγιστη. Βρέθηκε απο σφουγγαράδες σε ένα ναυάγιο στο βυθό των Αντικυθήρων. Λένε ότι το πλοίο αυτό βυθίστηκε ενώ ταξίδευε μεταφέροντας πολύτιμα αντικείμενα απο την Ελλάδα στη Ρώμη. Σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο χερσαίο και
θαλάσσιο, βρίσκονται διάσπαρτα πάρα πολλά αρχαία ελληνικά μνημεία, που περιμένουν απο τους αρχαιολόγους να τα ανακαλύψουν. `Ολα τα παραπάνω μαρτυρούν ότι οι αρχαίοι `Ελληνες ήταν ο βασικότερος παράγοντας για την ανάπτυξη του πολιτισμού όλων των λαών.
 Αναστασιάδου `Ελενα ΣΤ2, 59ο     Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
 
| Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ | ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ... | Η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ |  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ|
 
 
 
Παιχνίδια για την αυλή
 
Web Page designed  by Grigoris Filipiadis